Als bouwpartner zorgdragen voor snellere en slimmere oplossingen door goed rekenwerk.

Ronald Noorlander, constructeur bij Bouwbedrijf Vrolijk, licht toe.

“Nadat ik 12,5 jaar voor een engineeringsbureau gewerkt heb, had ik al de nodige ervaring opgedaan in het ontwerpen en berekenen van diverse draagconstructies. Toen ik bij Vrolijk kwam, was de engineeringsafdeling nog niet zo ver ontwikkeld als nu. Vandaag de dag zijn we meestal al betrokken in de eerdere fases van het proces. We zien dat de behoefte van de klant verandert: men wil volledig worden ontzorgd en van ontwerp tot en met oplevering een zo slim en efficiënt mogelijk bouwproces geregeld hebben. We werken daarom in zowel het creatieve deel als het bouwproces met expertise in huis én haken externe partners aan. We willen steeds meer engineering binnenshuis uitwerken zodat de lijntjes tussen de uitvoering buiten en de engineering korter zijn. Zo kunnen we niet alleen snel schakelen, ook kunnen we onze uitvoeringsprincipes continue blijven optimaliseren wat uiteindelijk leidt tot slimmere uitwerkingen en kortere bouwtijden. Tegelijk zijn we met onze kennis van bouwen heel goed in het optimaliseren van ontwerpen. We bedenken dan constructieve slimme oplossingen wat resulteert in betere ontwerpen in zowel kwaliteit als uitvoering.”

Een ambitieuze constructeur

Vrolijk heeft op het moment van een aantal projecten de gehele constructie en engineering binnenshuis uitgewerkt en we gaan dit in de toekomst zeker meer doen.

Persoonlijk vind ik het dus heel interessant om het hele proces in huis te doen. Als constructeurs blijven wij namelijk nauw betrokken bij het uitvoeringsproces. We kijken regelmatig op de bouw of dat alles wat we bedacht hebben ook in de praktijk zo is, hier praten we met onze uitvoerders en onderaannemers over om zo te kijken waar we kunnen optimaliseren, aldus Ronald.

Kom bij ons op de koffie

En we kijken samen naar uw project