Hoe je een traject doorloopt van ontwerp tot en met realisatie: we vroegen onze opdrachtgevers van Meeberg ISO Tanks en Containers naar hun ervaring met Vrolijk

Voor Vrolijk is dit het eerste project in Breda sinds de verhuizing naar de Nassaustad, wat dit project natuurlijk bijzonder maakt. Maar wat de bouw van dit kantoor echt mooi maakt is dat we van A tot Z realiseren. We vroegen de opdrachtgevers Adrian van den Bemt en Marijke en Eelco van de Meeberg, van Meeberg ISO Tanks en Containers en Mark Broere, commercieel verantwoordelijk bij Vrolijk naar hun ervaringen. 

Meeberg ISO Tanks & Containers is een 100% familiebedrijf wat momenteel wordt geleid door de 2de generatie. Met meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van verkoop, verhuur, modificaties en reparatie van ISO Tanks & Containers is Meeberg uitgegroeid tot één van de grootste Europese leveranciers van refurbished (tank)containers en rebuild open top containers. In 2021 is naast het al bestaande containerdepot te Moerdijk een 2de locatie in Breda gerealiseerd waar Vrolijk het nieuwe hoofdkantoor gaat bouwen, waardoor de groeiambities van Meeberg ISO Tanks en Containers de komende jaren kunnen worden bewerkstelligd.

Adrian vertelt: “Na goede eerdere samenwerkingen met Mark Broere en de behoefte voor een nieuw kantoor in Breda wist ik dat Mark de juiste persoon is om ons te begeleiden in dit proces. Naast een persoonlijke klik voel ik me vooral gehoord, dat neemt zorg weg. We hebben dan ook alles in handen van Vrolijk gelegd, dit ontzorgt enorm, je hebt het als ondernemer immers al druk genoeg. “

Opdrachtgevers Meeberg ISO Tanks en Containers met Mark Broere (tweede van rechts), commercieel manager Vrolijk

 

“Door de goede ervaringen met Vrolijk was de keuze eenvoudig

Eelco: “We willen ons aankomend jaar vestigen in Breda en hebben een stuk grond van 21.000 m2 waarop ons nieuwe hoofdkantoor gaat komen. Een uitdaging want we moeten 25 tot 30 mensen kwijt en we willen zoveel mogelijk ruimte beschikbaar houden voor opslag van onze containers, we verdienen immers ons geld met het zo efficiënt mogelijk gebruiken van ruimte.”

Mark licht verder toe: ”het kostte echt wel wat inspanning om te zorgen dat we elkaar precies begrepen. De eerste tekeningen waren budgettair niet haalbaar. We hebben toen met een team van tekenaars en calculators een frisse nieuwe start gemaakt waaruit een bouwkundig en constructief superslim ontwerp rolde.”

Eelco: “Doordat we het traject van ontwerp tot realisatie bij Vrolijk hebben ondergebracht, hebben we één aanspreekpunt, dit neemt zorgen bij ons weg en dat vinden we belangrijk. Door de transparantie en inzichtelijkheid tijdens het calculatie- en ontwerpproces konden we samen tot een goed finaal ontwerp komen. We hebben Vrolijk met een boodschap en budget op pad gestuurd en hier is een esthetisch, financieel aantrekkelijk ontwerp uitgerold, precies wat we wilden!

De constructie van het bouwwerk ziet er spectaculair uit, het kantoor wordt namelijk op 3 meter hoge palen gezet, waardoor er een overdekte parkeerplaats gerealiseerd wordt onder het kantoor. De parkeerruimte onder het kantoor is dan ook dé eyecatcher van dit 800 m2 grootte kantoor.

De bouw start volgende week, een bijzonder moment want met de tekeningen is het tot op de detail duidelijk hoe het wordt maar nu begint het echt voor ons, aldus Marijke. De verwachting is dat eind van het jaar het kantoor er staat.

Kom bij ons op de koffie

En we kijken samen naar uw project