“Design and Construct” opdracht voor nieuwe productie locatie SAB-Profiel

Deze maand nog starten in opdracht van SAB-profiel met de realisatie van een nieuwe fabriek voor hun sandwichpanelen in Geldermalsen. Omdat het een “Design and Construct” opdracht betreft zijn we hier al enkele maanden mee in voorbereiding.

Het nieuwe bedrijfspand komt te staan op bedrijventerrein Hondsgemet en zal twee productielijnen omvatten. De nieuwe fabriek start in 2019 met de productie van PIR sandwichpanelen en vervangt dan de bestaande locatie in Nieuwegein. Deze stap zal de leidende rol van SAB-profiel in de markt voor stalen profielplaten en sandwichpanelen verder versterken.

“De nieuwe productielocatie stelt ons in staat om in te spelen op de aantrekkende markt voor stalen sandwichpanelen”, aldus Theo Henrar, directievoorzitter van Tata Steel Nederland. “Door een vergroting van de productiecapaciteit kunnen we, met onze innovatieve nieuwe producten, klanten nog beter en sneller bedienen.” De markt voor sandwichpanelen trekt mede aan door toenemende isolatie-eisen, verduurzaming van bestaande gebouwen en de verplichting om asbestdaken te vervangen.

Artist impression SAB-profiel panelenfabriek Geldermalsen

Duurzaam gebouw

Bij het ontwerpen van het gebouw was duurzaamheid een belangrijk criterium. Warmtepompen maken aardgas overbodig en er komen zonnepanelen op het dak. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van energiebesparende technieken als led-verlichting, frequentieregelaars en automatisch afschakelen van apparatuur. Stalen sandwichpanelen uit het SAB-leveringsprogramma zorgen voor de warmte-isolatie van de gevel en zijn recycleerbaar. De gevel wordt een showcase van de mogelijkheden die de SAB sandwichpanelen en esthetische profielen bieden, en wordt uitgevoerd in de fraaie kleuren van het vernieuwde Colorcoat Prisma® voorgelakt staal van Tata Steel Colors.

Artist impression SAB-profiel panelenfabriek Geldermalsen

Kom bij ons op de koffie

En we kijken samen naar uw project