Update bereikbaarheid Bouwbedrijf Vrolijk 

Nieuwe nobelaer Etten-Leur

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat wij de aanbesteding van de Nieuwe Nobealer in Etten-Leur hebben gewonnen! Het gebouw komt te staan aan de belangrijkste invalsroute van Etten-Leur. Het gaat om een volledige nieuwbouw voor de instelling, die voorziet in onder meer een grote zaal met vlakke vloer, een kleine zaal, een bibliotheek, studio’s en kantoren. Alle ruimtes zijn ontworpen voor meervoudig gebruik. Zo wordt de grote zaal uitgevoerd met een inschuiftribune en kunnen de studio’s rond de foyer ook worden ingezet voor publieksfuncties.

Het gebouw komt te staan aan de belangrijkste invalsroute van Etten-Leur. De hoofdentree, zaal en dramastudio’s richten zich op het noorden naar die route en het centrum. Naar achteren toe neemt het volume in hoogte af en zoekt het aansluiting bij de lagere bouwhoogte van de woonwijk. De foyer in het hart van het gebouw is gericht op deze bezonde zuidkant van de locatie.

De stenen buitengevel krijgt verschillende structuren en vier grijstinten die naar boven toe steeds lichter worden. De buitengevels worden deels doorgezet in het interieur en aangevuld met dezelfde houten vloer als in de theaterzaal en houten plafonds.

In het ontwerp wordt ingespeeld op de veranderende omstandigheden voor hedendaagse theaters. Analyse van de logistieke processen en stimulering van onderlinge kruisbestuiving tussen verschillende culturele disciplines zijn de basis geweest voor lay-out van de plattegronden. Het resulteerde in een uiterst compact ontwerp, met een diabolovorm als centrale ruimte in het gebouw. Grote glasvlakken in de gevel en lichtstraten in het dak zorgen voor een ruime toetreding van daglicht en de relatie met buiten.

Kom bij ons op de koffie

En we kijken samen naar uw project