Vrolijk Samenwerken: Cladding Partners

Bouwen draait om samenwerking. In de serie #VrolijkSamenwerken lichten we steeds een nieuwe samenwerkingspartner van Vrolijk uit en laten we beide partijen aan het woord. Deze keer: Cladding Partners.

Samen groot gegroeid

20 jaar geleden waren Cladding én Vrolijk actief in de montage van gevel- en dakbekleding. In die tijd waren we concurrenten, dat is veranderd in een nauwe samenwerking. In de eerste jaren bouwden we vooral binnen de agrarische sector, maar vanaf 2008 gingen we steeds meer bouwen voor opdrachtgevers in de logistiek. Vrolijk en Cladding trekken nu al ruim 20 jaar samen op en hoewel niet altijd zonder slag of stoot, weten we goed wat we aan elkaar hebben en groeien we met elkaar.

“Vrolijk geeft ons het vertrouwen dat we het samen doen.”

Erik van de Koppel, directeur/eigenaar en Jeroen van der Velden, hoofd projectmanagement (Cladding Partners)

“Wij vinden de samenwerking met Vrolijk prettig omdat we weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Ieder jaar bouwen we ongeveer 20 projecten samen en deze projecten zijn variërend geweest van agrarische schuren tot aan twee-laagse cityhubs. Bij Vrolijk krijgen wij niet het gevoel dat we onderaannemer zijn, maar bouwpartner. Vrolijk geeft ons het vertrouwen dat we het samen doen.”

“Samen zijn we begonnen met het bouwen van agrarische schuren en MKB projecten. In die tijd was het uniek om nauw samen te werken met andere bouwers en nu wordt het steeds meer gevraagd vanwege de complexere projecten. Doordat Vrolijk steeds meer distributiecentra ging realiseren, groeiden we met elkaar mee. We zijn blij met alle mooie projecten die we tot nu toe samen hebben gerealiseerd.”

*Erik van de Koppel (links) en Jeroen van der Velden (rechts)

De kwaliteit verbetert continue

Binnen de bouw komen er steeds hogere kwaliteitsnormen en hier moeten zowel aannemer en onderaannemer aan voldoen. Zo komen er een nieuwe kwaliteitswetten voor in de bouwsector. Kwaliteit is één van de pijlers van Vrolijk maar met deze nieuwe wetten gaat ook Vrolijk voor nóg hogere kwaliteit. Vanwege deze ontwikkeling gaan onze bouwpartners ook hogere kwaliteit garanderen. Cladding is hier ook mee doende binnen de  branchevereniging van dak en geveltechniek te onderzoeken hoe de kwaliteit verbeterd en gehandhaafd kan worden.

“We hebben elkaar echt nodig gehad”

Oswald Brijker, uitvoerder bij Vrolijk

“In het begin monteerde wij zelf ook, maar wij namen steeds meer projecten aan waardoor wij meer gingen uitbesteden. Dit deden we ook bij de beplating, en dit deed Cladding voor ons. De communicatie met Jeroen was altijd goed, hij vertelde mij waar het op stond en dit past goed bij mijn werkwijze. In Nederland is er een beperkt groepje beplatingsbedrijven, waardoor je al snel bij een aantal beplatingsbedrijven uitkomt. We hebben elkaar echt nodig gehad om te groeien.”

*Oswald Brijker

Samenwerkingen

*Amsterdam Logistic Cityhub

*Roma Zevenbergen

 

Kom bij ons op de koffie

En we kijken samen naar uw project