Start verkoop Rittenburg3: het slotstuk in Middelburg

Onder grote belangstelling start deze week de verkoop van het eerste deelgebied in Rittenburg3, de nieuwste wijk in Middelburg tussen de Vlissingse Watergang en de Grevelingenstraat. 

Slotstuk en koppelstuk

Deze laatste fase van het nieuwbouwproject Rittenburg is in handen van Vrolijk Leven en bouwpartner Vrolijk. De Gemeente Middelburg maakt het gebied bouwrijp en legt het openbare gebied aan. Het is het slotstuk, maar ook het koppelstuk van het project: Rittenburg3 verbindt de Stromenwijk met de eerdere twee fases van Rittenburg. In Rittenburg3 verschijnen in totaal 102 diverse woningen, verdeeld in 4 deelgebieden.

6 verschillende typen woningen 

De variatie is groot: nieuwe bewoners kunnen kiezen uit zes verschillende typen woningen. 20 rijwoningen (huur), 16 ruime rijwoningen (koop), 18 twee-onder-een-kapwoningen (koop), 19 levensloopbestendige semibungalows (koop) en 29 appartementen (koop). De eerste verkoopfase van Rittenburg3 opent met 12 twee-onder-een-kapwoningen en 14 semibungalows. Vanaf 28 maart 2022start de bouw van de eerste 20 rijwoningen in de huur voor Woongoed Middelburg.

De nieuwste eigentijdse leefruimte in de stad

Rittenburg3 is het nieuwste woongebied van Middelburg, met een eigentijdse architectuur die gebaseerd is op de kleurstellingen van Middelburg, als historische stad dicht bij de Zeeuwse kust. Bij een nieuwe buurt hoort ook een eigen identiteit. Die krijgt vorm met veel water en groen. Zoals de Vlissingse watergang als markering met Rittenburg2, singelbeplanting en groene pleinen en het behoud van het bosschage aan de Grevelingenstraat. Tot slot staan de

carrévormige bouwblokken garant voor achtertuinen met veel privacy.

Waardevol wonen 

Met een duidelijke visie ontwikkelt Vrolijk Leven leefruimtes waarin mens en dier samen vrolijk leven. Dat is duidelijk terug te zien in Rittenburg3. De waarden veiligheid en groen voeren de toon, maar er is ook gedacht aan water en duurzaamheid. Zo past Rittenburg3 precies in de omgeving en is alles gericht op een leefervaring waar je vrolijk van wordt én blijft. Zo is het woontype semibungalow standaard voorzien van een volledig woon- en slaapprogramma op de begane grond, dus voor wonen, douchen en slapen hoef je de trap niet meer op.

Veiligheid voorop 

Het is veilig wonen in Rittenburg3. De woonbuurt heeft een enigszins besloten structuur met veel groene buitenruimte, prettig om te wonen maar ook ingericht op een veilige speelomgeving voor kinderen. De lichtarmaturen geven een veilig gevoel en eenheid in de nieuwe wijk. Door de alzijdige woonblokken is er grote sociale controle en goed zicht in de wijk. Tot slot zijn de parkeerhoven ruim en overzichtelijk.

Groen en duurzaam

Rittenburg3 is groen met onder meer pleinen, veel beplanting, groene hagen als erfafscheidingen en een oever. Vanuit de wijk zit je bovendien zo in Park Toorenvliedt en het buitengebied. Duurzaam is het ook: de woningen zijn natuurlijk gasloos en bewoners kunnen zelfs kiezen voor volledig ‘nul-op-de-meter’. Zeeland leeft met water, zo ook Rittenburg3. Via de Vlissingse watergang

wordt regenwater op een natuurlijke manier afgevoerd via de oever.

Gebruiker voorop

Prettig voor de gebruiker is dat de ontwikkeling tot stand kwam in samenwerking met bouwpartner Vrolijk, tevens uitvoerder van het project. Zo is er niet alleen gekeken naar de leefbaarheid van het project maar natuurlijk ook naar de haalbaarheid. Voor de gebruiker betekent dit dat er een ‘one stop shop’  ontstaat en zij geen risico’s lopen.

Meer informatie vindt u op https://www.vrolijkleven.nl/projecten/rittenburg-middelburg en https://rittenburg3.nl/.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met:

[ Lars Paantjens ]
[ lars@vrolijkleven.nl]

[ 06-12068574 ]

Kom bij ons op de koffie

En we kijken samen naar uw project