Vrolijk Samenwerken #2: “snel schakelen en duidelijke communicatie bracht binnen no-time een optimaal funderingsplan”

Bouwen draait om samenwerking. In de serie #VrolijkSamenwerken lichten we samen met 1 van onze partners toe, hoe we waarde toevoegen op de bouw. Deze keer bespreken we dat met funderingsexpert P van ’t Wout.

NIeuwe kansen

Vrolijk bouwt aan relaties waardoor we vaak lange samenwerkingen zien. Maar, vernieuwing opent vaak nieuwe deuren. Daarom werken we voor de bouw van het kantoor van DKG in Bergen op Zoom voor  het eerst samen met P van ’t Wout.

Waarom? Om zo duurzaam mogelijk te bouwen wordt dit project bijna volledig elektrisch gerealiseerd. En dat is andere koek!

Vrijdag 5 november zijn de eerste palen van dit project de grond ingegaan, waarmee de eerste samenwerking een feit was. Voor Vrolijk de tweede keer dat alle heiwerkzaamheden volledig elektrisch uitgevoerd worden. Een fundament elektrisch aanleggen is voor P van ’t Wout inmiddels een specialisme.

Vrolijk en P van ’t Wout over de samenwerking

Vincent van Son, uitvoerder Bouwbedrijf Vrolijk

“Electrisch bouwen of niet, het samenwerken gaat nog steeds om mensen. Het is heel fijn om te zien dat er zo’n goede match is. Ik ben super tevreden met de werkwijze van de werknemers van P van ’t Wout. Veilig werken staat bij iedereen hoog op de prioriteitenlijst, er wordt zorgvuldig gewerkt en de bouwplaats wordt iedere dag netjes achtergelaten. De flexibele houding is erg prettig, hierdoor konden we goed en snel obstakels omzeilen of oplossen. Verder is het heel merkbaar dat ze veel kunde in huis hebben, ze waren één van de weinige die deze uitdagende grondslag elektrisch konden boren, door middel van de Groutschroef injectiepalen.”

Julian Jacobi, projectleider P van ‘t Wout

Vrolijk kwam met een aanvraag bij ons, een uitdagende aanvraag aangezien we door een zware grondlaag heen moesten met de funderingspalen. Maar wij houden wel van wat nieuws en zo gingen we ook deze uitdaging niet uit de weg. De vooraf beoogde funderingspalen waren niet optimaal voor deze grondlaag, ze zouden namelijk niet door de harde tussenlaag komen. Mede hierdoor kwamen we met een alternatief palenplan, bestaande uit GSI palen met een hoog draagvermogen.

De samenwerking met Vrolijk ging soepel door de praktische denkwijze van Vrolijk. Ze denken goed mee om zo tot slimme oplossingen te komen. Door deze denkwijze kwamen we tijdens de bouw nauwelijks obstakels  tegen . De snelle en duidelijke communicatie was ook prettig, hierdoor konden we snel tot de optimale fundering komen.

Mark Velraeds, werkvoorbereider Bouwbedrijf Vrolijk

Tijdens de voorbereidingen aan dit project kwamen we er al gauw achter dat we te maken hadden met een uitdagende grondslag. Volgens de stikstofdepositie was het een eis om de bouw bijna volledig elektrisch uit te voeren. Aangezien veel heistellingen nog niet geschikt zijn om elektrisch te heien, was het aanbod van bedrijven dan ook minimaal. P van ’t Wout gaf aan de uitdaging aan te willen gaan en we gingen met elkaar aan tafel. Door snel te schakelen en duidelijke communicatie kwamen we binnen no-time tot een optimaal funderingsplan waarmee we de palen op diepte konden krijgen.

Door de relatief kleine stellingen het funderingsplan gingen de palen soepel de grond in. Ik vond het prettig dat van P ’t Wout flexibel te werk ging. Op deze manier konden we het palenplan optimaliseren om nog efficiënter te werk te gaan.

 

 

 

Kom bij ons op de koffie

En we kijken samen naar uw project